Guido: “Het is een verraderlijk lekker biertje ja!”

Centraal in onze blog: wekelijks een verhaal over de brouwer van De fles van de week. Wie maakt dit bier en wat maakt deze fles nou zo bijzonder? In week 2 hadden we al een interview met De Gooische Bierbrouwerij . Deze week verteld Guido het verhaal achter de Gooische Bubbel!

Hoe maken jullie een keuze welke bieren jullie willen maken?

We zijn begonnen met een aantal basis bieren, dus toen we zelf nog geen brouwketels hadden maakten we met name Gooisch Wit, Blond en Zwart. Dat zijn de drie smaken die in 2012 op de markt kwamen. In 2016 zijn we dat gaan uitbreiden met bijvoorbeeld de Bubbel. De Gooische Bubbel is eigenlijk als geintje ontstaan, dat is een bier met champagnegist, dat is een van de bieren waar we inmiddels om bekend staan, het is een van onze best verkochte bieren. 

We hebben het eigenlijk gebrouwen omdat we vonden dat er in Laren en Blaricum te veel witte wijn en prosecco werd gedronken. Wij dachten, hoe gaan we ervoor zorgen dat die mensen ook van bier gaan houden? Laten we dan een aperitief biertje brouwen wat de wedstrijd aan kan. Het is dus een champagne bier geworden; de Gooische Bubbel.

9% zien we staan, sterk bier dus!

Het is een verraderlijk lekker biertje ja! 

Zijn jullie bieren over het algemeen toegankelijk?

Wij brouwen niet zo zeer voor ‘Beer Geeks’, ons assortiment bestaat voor een ruim deel, zo’n 0-12 bieren uit toegankelijke bieren. Daarnaast hebben we een speciale lijn, dat zijn er een stuk of 4-5, dat zijn bijvoorbeeld barrel-aged en grape ale’s. Die worden wat meer gebrouwen voor de bierliefhebbers, terwijl de rest ook gewoon in de supermarkt hier te verkrijgen is.

Jullie maken ook een Gooisch licht, dat is alcoholarm bier. Is dat ook een richting die jullie op willen? 

Het is inderdaad een alcoholarm bier, dat is iets waar wij ons in wilde uitdagen. Het is niet een richting waarin we meer assortiment willen ontwikkelen.

Bekijk hier hun website: De Gooische Bierbrouwerij

Blijf op de hoogte van onze nieuwste verhalen

  Lees ook:

  Flesvandeweek

  WEEK 30: Het verhaal van Jovius

  Vincent over bier brouwen: “Toen hebben we gekozen voor de naam Jovius. Dat is de…
  Flesvandeweek

  WEEK 50: Het verhaal van Bierbrouwerij Dampegheest

  Perry: ‘’Ik durf nooit te zeggen dat we al een professionele brouwerij zijn, maar ik…
  Flesvandeweek

  WEEK 31: Het verhaal van Brouwerij Beerze

  Ivo: “Mensen willen natuurlijk horen dat het recept het oude recept is, maar de mouten…