Ons dubbel bier onderscheid zich van andere dubbel bieren dankzij de perfecte balans tussen zoet en bitter en is mooi rond van smaak.

Centraal in onze blog: wekelijks een verhaal over de brouwer van De fles van de week. Wie maakt dit bier en wat maakt deze fles nou zo bijzonder? Deze week spraken we Brouwerij Vandeoirsprong

In 2015 wordt Brouwerij Vandeoirsprong geopend. Op de plaats waar vroeger Brouwerij de Kroon zetelde opende Gerard de Kroon een gloednieuwe brouwerij. Aan ervaring bij brouwerij Vandeoirsprong geen gebrek. Harry Vermeer en Frans Schamp hebben hun strepen binnen de brouwerswereld lang en breed verdiend. Harry brouwde eerder onder andere voor Trappisten en Frans brouwt al bier vanaf zijn twaalfde jaar. Bij Vandeoirsprong worden er perfecte klassiekers gebrouwen. Zo hangt de brouwerij vol met schildjes van de Dutch beer awards voor onder andere hun Amber, Blond en Tripel bieren.

Bij de brouwerij is er een ruim horecagedeelte waar het bier van woensdag tot en met zondag rijkelijk vloeit. Het is een lastige tijd geweest voor de brouwerij tijdens de pandemie maar inmiddels kijkt Vandeoirsprong de toekomst met een gulle schuimkraag tegemoet.

Harry en Frans brengen met hun kennis en kunde van het brouwen de brouwerij naar een hoger niveau en brouwen de ene prachtige klassieker na de andere, op de grote vaten. De broers Rens en TIm van Raal zijn werkzaam bij brouwerij Vandeoirsprong en maken voor hun kleine brouwerij Strhopdas dankbaar gebruik van de kleine vaten van Vandeoirsprong. Dankzij deze intense samenwerking van nieuwe en ervaren brouwers worden er in de brouwerij Vandeoirsprong volgens Rens van Raal veel mooie en verrassende bieren gebrouwen.

De fles van de week: Het dubbele bier vandeoirsprong (Dubbel, 6,8%)
Het dubbele bier vandeoirsprong is een lekker zacht, donker bier. Het bier heeft een karamel toon dankzij gebrande mout en is het lekkerst op een temperatuur van 7 graden. Het bier onderscheid zich van andere dubbel bieren dankzij de perfecte balans tussen zoet en bitter en is mooi rond van smaak. Het bier is perfect voor bij een stuk (rood) vlees of na het eten.

Wat is het lekkerste bier dat je ooit hebt gedronken?
Omnipollo blueberry cheesecake stout; normaal ben ik niet van de zoete smaken of chemische toevoegingen aan bier, toch heb ik niet eerder een bier geproefd dat zo klopte.

Welk bier zou je nog graag eens maken?
Een mooie Tripel of Quadrupel dry hop.

Bekijk hier hun website: Brouwerij Vandeoirsprong

Lees ook:

Flesvandeweek

WEEK 40: Het verhaal van Brouwerij Westerwolde

Harm: ‘Uiteindelijk heb ik het meel-hok omgebouwd tot echte mancave voor bierbrouwen’ Centraal in onze…
Flesvandeweek

WEEK 39: Het verhaal van brouwerij De Blauwe Knoop

Chris: ‘’Wij zijn met drie brouwers en wij zijn allemaal zoeten bierdrinkers. Dat is ook…
Flesvandeweek

WEEK 33: Het verhaal van de Gouden Bocht

Kristian over de Gouden Bocht: “het is een bier van 9%, het is een beetje…

Aanmelden voor het Flesvandeweek pakket!

Iedere maand of éénmalig?

Bestellen

Blijf op de hoogte van onze nieuwste verhalen