Erik: ‘’Deze brouwerij ken je zeker niet? Nee klopt, bestaat ook niet haha!’’

Centraal in onze blog: wekelijks een verhaal over de brouwer van de fles van de week. Wie maakt dit bier en wat maakt dit bier zo bijzonder? Deze week spraken we met Erik Harmsen over Schipbreuk:

Eerder spraken we al met Erik Harmsen over de Sallands Landbier Brouwerij en tijdens dit gesprek kwamen we ook op het verhaal achter Schipbreuk, het biertje dat deze week centraal staat! 

Tijdens ons interview met Erik kwamen we op Schipbreuk, een brouwerij waar wij nog nooit van gehoord hebben. Hoe dat kan? Deze brouwerij bestaat niet! 

‘’Deze brouwerij ken je zeker niet? Nee klopt, bestaat ook niet haha!’’ Schipbreuk is een bier dat ontstaan is uit een samenwerking tussen de Huttenkloas Brouwerij en Project Neo. Huttenkloas bevindt zich, net als Sallands Landbier Brouwerij, in dit pand in Albergen. Project Neo is een brouwerij uit Utrecht. 

Elk jaar maken wij, op uitnodiging van de craftbeer vereniging, een speciaal bier in samenwerking met een andere brouwerij. Dit jaar zouden wij gaan brouwen met een brouwerij uit Limburg, maar door het coronavirus durfden de Limburgers het niet aan. We hebben ons netjes afgemeld bij de craftbeer vereniging. Wat bleek? Project Neo zat in hetzelfde schuitje en de vereniging heeft ons gevraagd of wij dan anders samen een bier willde brouwen. Het stond toch al op de planning, dus kom maar op!

Hoe kwamen jullie op de naam Schipbreuk?

Uit deze samenwerking kwam een mooi donker, amberkleurig biertje. Deze wordt eenmalig gebrouwen en is dus echt een speciale. Maar hoe noem je zo’n bier? We hadden allebei een project dat schipbreuk geleden heeft, dus weet je wat: we noemen het bier Schipbreuk. Een samenwerking tussen twee schipbreukelingen. 

Wat maakt dit bier bijzonder?

De ingrediënten! Er zitten koffie / chocolade achtige smaken in en in de afdronk proef je mango. Deze combinatie maakt het heel bijzonder. 

Waar is het lekker bij, welk moment?

Ik denk dat het een biertje is, waar je gewoon lekker van moet genieten. Maar ik heb toevallig laatst voor mijn vrouw een doosje chocolaatjes gekocht en ik denk dat het gewoon lekker is om er een chocolaatje bij te eten.

Bekijk hier de website: Sallands bierbrouwerij & Project NEO

Blijf op de hoogte van onze nieuwste verhalen

Lees ook:

Flesvandeweek

WEEK 42: Het verhaal van Brouwerij Kâld Kletske

Jordy: ‘Kâld Kletske betekent eigenlijk ‘koud biertje’ op z’n Fries.’ Centraal in onze blog: wekelijks een…
Flesvandeweek

BONUS: Het verhaal van De Gooische Bubbel

Guido: "Het is een verraderlijk lekker biertje ja!" Centraal in onze blog: wekelijks een verhaal…
Flesvandeweek

WEEK 47: Het verhaal van Brouwerij Borst Bier

Rik: ‘Ik kan mee brouwen en dat doe ik ook. Ik vind dat wel het…