Het bier werd vernoemd naar collega Fleur die als creatieve geest van allerlei objecten een bootje vouwt. Fleur betekent bloem in het Frans, et voilà: De Booterbloem kan worden ingeschonken.

Centraal in onze blog: wekelijks een verhaal over de brouwer van De fles van de week. Wie maakt dit bier en wat maakt deze fles nou zo bijzonder? Deze week spraken we Brouwerij STRHOPDAS Brewing.

STRHOPDAS Brewing is de kleine brouwerij van de gebroeders van Raal. De passie voor het brouwen werd aangewakkerd dankzij een thuispakket voor amateur-bierbrouwers. Het eerste brouwsel mag dan wel zijn mislukt, dankzij het pakket werd de, nu nog kleine, bierbrouwerij al snel professioneel opgezet.

Rens en Tim van Raal zijn werkzaam in de Brouwerij vandeoirsprong te Oirschot. Dankzij de hechte samenwerking met en binnen deze brouwerij zijn ze in staan om hun eigen speciaalbieren te brouwen op de kleine vaten van Vandeoirsprong.

Tim van Raal hoefde niet lang na te denken over de naam van hun eigen bierbrouwerij. Als jongen van 14 begon hij met het dragen van een das naar school en hiermee is hij nooit meer gestopt. De voorliefde voor hop maakte de naam al snel compleet en STRHOPDAS Brewing was een feit. STRHOPDAS Brewing is een brouwerij die zich van haar concurrenten weet te onderscheiden door aan elk bier een eigen twist te geven. Ze richten zich op de hopspeling van hun bieren en maken bieren die afwijken van het traditionele aanbod.

Momenteel brouwen de broers vier bieren: Oat meal stout, Pale ale, Weizen en de English golden ale. STRHOPDAS Brewing richt zich geheel op de single ale bieren die op dit moment veelal worden afgenomen in de omgeving van Oirschot.

De broers brouwen de bieren die zij leuk en lekker vinden om te maken en proberen de vraag van hun afnemers altijd te vertalen naar een verrassend bier. In plaats van een klassiek blond bier brouwen ze de English golden ale waarmee ze zich blijven onderscheiden van andere kleine brouwerijen.

De fles van de week: Booterbloem (Weizen 5,5%)
De Booterbloem is het trotse Weizenbier van de STRHOPDAS Brewing. Het bier werd vernoemd naar collega Fleur die als creatieve geest van allerlei objecten een bootje vouwt. Fleur betekent bloem in het Frans, et voilà: De Booterbloem kan worden ingeschonken.

De Booterbloem is traditioneel gebrouwen zonder al te veel koolzuur en bevat banaan en boter accenten. De romige weizen is op z’n best bij 5 graden en gaat geweldig samen met een mooi stuk (wit)vis.

Bekijk hier hun Untappd: STRHOPDAS Brewing

Lees ook:

Flesvandeweek

WEEK 46: Het verhaal van Brouwerij De 7 Deugden

Ernst: ‘De 7 Deugden staat voor het onderling onderhouden van relaties, juist omdat er mensen…
Flesvandeweek

WEEK 42: Het verhaal van brouwerij Pauw (deel 2)

Harry: ‘’Als ik 1 biertje mag drinken en dan een week lang niks, dan drink…
Flesvandeweek

WEEK 23: Het verhaal van Brouwerij Homeland

Jacco: De Pieremegoggel; Die heeft de gouden plak bij de Dutch Beer challenge gewonnen: De…

Aanmelden voor het Flesvandeweek pakket!

Iedere maand of éénmalig?

Bestellen

Blijf op de hoogte van onze nieuwste verhalen